Když se podívám do zrcadla, vidím, jak jsem hnusná!

Ahoj Mourrisone, pokaždý, když se podívám do zrcadla, tak vidím, jak jsem hnusná. Radši jsem si z pokojíčku dala pryč, abych se na sebe nemusela koukat. A neříkej mi, že každej je něčím krásnej. Já nejsem.

Odpověď

Milá anonymko,

opravdu mě mrzí, jak se vidíš a jak se vnímáš. Ale budeš se možná divit, rozumím ti. Všichni nadmíru sebekritičtí lidé si nepřipadají dokonalí a vidí na sobě víc záporů než kladů.

Dobře, nebudu ti říkat, že na každém z nás je něco krásného, i když to je pravda, za kterou si stojím. Znám spoustu holek a kluků, kteří nejsou na první pohled krasavci, ale tím, jak se chovají, se stávají ve skupině jedni z nejkrásnějších. A naopak holky a kluci, kteří by mohli z fleku natáčet reklamy, když otevřou pusu, okolí se zprotiví.

Jak se přestat trápit tím, jak vypadám

Ze všeho nejdůležitější je, si začít vážit sama sebe, znát svoje přednosti, ale i s lehkostí přijímat svoje nedostatky (a poku tě trápí, tak na nich pracovat). Není to vůbec lehké. Zvláště pro ty, kteří vyrůstají v kritickém prostředí - to znamená, že jsou rodiči a okolím neustále shazováni, zesměšňováni, kritizováni a tak.

Kdyby ses měla i nadále svým vzhledem trápit, nebylo by nic špatného na tom si popovídat s psychologem, který ti pomůže najít ztracenou sebe hodnotu. Mourrison

Potřebuješ pomoc a poradit?

Potřebuješ poradit s problémy, hledáš pomoc, chceš se na něco zeptat nebo vysvětlit? Napiš Mourrisonovi! Každý den vychází na webu ábíčka jedna odpověď.

Jsem ošklivá: Vůbec nejím, stresuje mě jíst před ostatními...

Jsem ošklivá: Vůbec nejím, stresuje mě jíst před ostatními...

Proč chtějí být všichni COOL a drsní?

Proč chtějí být všichni COOL a drsní?

Sdílej
 
 

Strašně mě vadí ráno brzy vstávat, co mám dělat?

Mourrisone, nevím, co mám dělat. Strašně mě vadí ráno brzy vstávat. Do školy musím vstávat v půl sedmý a i když jdu spát brzy, vstávám fakt těžko. Už jsem zkoušela snad všechno, a nic nepomáhá. Máš nějaký nápad?

Pomóóóć! Před písemkou mám vždycky průjem

Ahoj Mourrisone, pomóóóć. Vždycky když vím, že budu zkoušená nebo že budeme psát písemku, tak mám průjem.

Jak nejrychleji nabrat svaly?

Ahoj Mourrisone, hrozně se mi líbí, když mají kluci svaly. Poraď mi, jak je nejrychleji mít? Lukáš

Jedeme pryč, v našem bytě bude někdo jiný a mně se to nelíbí

Ahoj Mourri, vůbec nevím, co mám dělat. Jedeme teď na týden na hory a rodiče půjčili náš byt kamarádům. Ale v mým pokoji bude spát jejich holka, a mě se to nelíbí. Nechci, aby mě někdo sahal na moje věci a spal v mý posteli. Co mám, prosím tě, dělat?

Jak mám rodičům vysvětlit, ať klepou?

Ahoj Mourrisone, chtěla bych se s tebou poradit, jak mám rodičům vysvětlit, že mi není příjemný, když do mýho pokojíčku přijdou kdykoli se jim zachce, a navíc vždycky tak prudce otevřou dveře, že se leknu. Děkuju ti za radu. Sára

Nechci chodit do kroužku, ale už je zaplacený, co mám dělat?

Ahoj Mourrisone, od září chodím na judo a vůbec se mi tam nelíbí. Když jsem to ale řekl tátovi, tak říkal, že tam musím chodit, protože to je zaplacený. Ale já tam nechci chodit. Co mám dělat? Bert

K zubaři mě nikdo nedostane! Ani násilím, strašně se bojím...

Ahoj Mourrisone, strašně, ale strašně se bojím jít k zubaři. Fakt mě tam nikdo nedostane ani násilím. Damián

Moje kamarádka mi chce přebrat kluka

Ahoj Mourrisone, mám pocit, že moje kamarádka ze třídy mi chce přebrat kluka. Pořád o něm mluví, chodí za ním, a i když jdeme třeba spolu na oběd (myslím s mým klukem), tak se k nám vždycky přidá. Vůbec nevím, co mám dělat. Díky za radu, Mia.

Vykašlala se na mě holka, jsem naštvaný a už nikdy žádnou nechci!

Ahoj. Jsem děsně naštvanej. Chodil jsem s jednou holkou celej rok a ona se teď na mě vykašlala. Už nikdy s žádnou nebudu chodit. Fakt nikdy.

Rodiče se rozvedli a máma si nepřeje, abych chodila k tátovi...

Ahoj Mourrisone, máma s tátou se loni rozvedli, protože si táta našel jinou paní. Máma si teď nepřeje, abych k tátovi chodila, prej si mě nezaslouží.