Supermarina pro superjachty: Luxus ubýtko pro lodě i jejich majitele překoná nejdivočejší sny

Supermarina pro superjachty: Luxus ubýtko pro lodě i jejich majitele překoná nejdivočejší sny
Sdílej
 
Přímořská komunita Jaumur se má stát další perlou pobřeží Saúdské Arábie. Podívejte se, jak nejluxusnější ubytování pro lodě i jejich majitele překonává i nejdivočejší představy.

Není to tak dávno, kdy jsme v článku o nejšílenějších bazénech světa představovali saúdské letovisko Treyam (celý text najdete tady) a už tu máme další extravagantní projekt, který promění Akabský záliv v Rudém moři. Příští chloubou Arabského poloostrova by se mělo stát luxusní přístaviště pro jachty jménem Jaumur (čti Džaumúr), které je nejnovější součástí tamějšího královského programu výstavby sdružené pod názvem Neom

Vstupenkou jsou peníze

Mělo by jít o takzvanou uzavřenou komunitu, nepůjde tedy o město v tradičním slova smyslu, do kterého by běžný smrtelník mohl jen tak přijet a prohlédnout si ho na vlastní oči. Přechodný či stálý domov by tu mělo najít asi 6000 lidí, a to v celkem 500 bytech, 700 luxusních samostatných vilách a 350 pokojích rozdělených mezi dva prémiové hotely.

Aby se návštěvníci nenudili, vznikne pochopitelně i pobřežní promenáda s obchody a restauracemi, středisko vodních sportů nebo fotbalový stadion s atletickým oválem. K dispozici bude také mezinárodní střední škola s vlastním ubytováním pro studenty. 

Velká, větší, největší

Středobodem lokality Jaumur se stane supermoderní kotviště pro luxusní jachty, jehož specifikace se nepodobají žádné dosud stojící marině. Saúdové chtějí vybudovat místo s kapacitou 300 obřích lodí o délce až 150 metrů. Pokud se vám to zdá málo, pak vězte, že například Koru, soukromá jachta Jeffa Bezose, majitele společnosti Amazon a jednoho z vůbec nejbohatších lidí světa, má na délku „pouhých“ 127 metrů. Rezerva na miliardářské výstřelky tak zatím bude. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud