Překvapení s Mimoni: Jak se Já, padouch trefuje do superhrdinů?

Překvapení s Mimoni: Jak se Já, padouch trefuje do superhrdinů?
Sdílej
 
Jedna z nejoblíbenějších filmových sérií se vrací. Ve čtvrtém animáku Já, padouch nechybí mimoni, kteří jsou zvlášť super! V rodinné komedii o rádoby sladké pomstě dokonce parodují populární superhrdiny.

Není každý zlý, kdo tak na první pohled vypadá. Pro důkaz nemusíme chodit daleko, stačí mrknout na slavný animák Já, padouch. Po prvním dílu z roku 2010 následovala tři pokračování a to nejnovější je právě teď v kinech.

Za úspěch filmů může titulní padouch Gru, který je ve skutečnosti kladný hrdina, i celá jeho čím dále větší rodina. A samozřejmě také roztomilí pošahaní poskoci mimoni. Ti jsou tak oblíbení, že už mají za sebou dva vlastní filmy (odehrávají se v minulosti). V Já, padouch 4 se dočkali i oni. Vrací se jako klasičtí zmatkáři, ale také v „suprové“ podobě, v jaké jsme je ještě neviděli.

Padouch se chce mstít

Čtvrté dobrodružství animované série navazuje na události z už sedm let staré trojky. Padouch Gru, jeho manželka Lucy a jejich adoptované dcerky Margo, Edith a Agnes přivítali nového člena rodiny. Malý Gru Jr. má jediný cíl: Pořádně potrápit nebohého taťku. Ale myslí to v dobrém.

Na rozdíl od darebáka jménem Maxime Le Mal, který disponuje armádami švábů a právě utekl z vězení i se svou přítelkyní Valentinou a chce se mstít. Nejlépe prostřednictvím ďábelsky promyšleného plánu a za zvuku démonicky zlého smíchu. Gru se i s celou rodinou snaží ukrýt pod novou identitou na poklidném předměstí, kde se seznámí s nečekaně schopnou sousedovou dcerkou Poppy. 

Vzácná a nádherná animace

Novinka Já, padouch 4 byla slavnostně uvedena na největším festivalu animovaných filmů ve francouzském Annecy. Chris Renaud, který ji režíroval spolu s Patrickem Delagem, se málem neubránil slzám.

Maximálně zlí padouši •  CinemArt

„Asi před 14 lety jsem tady byl poprvé, abych představil film Já, padouch. Nikdy nezapomenu, jak na něj diváci právě v tomto sále reagovali,“ řekl. „Strašně rád sdílím své filmy s fanoušky animace, kteří dobře ví, že je to opravdu vzácná a nádherná forma umění.“

Jeho slova sedla jako mimoň na hrnec. Renaud se podílel jako režisér už na prvních dvou dílech a na zbytku série pracoval jako producent. Kromě toho natočil Tajný život mazlíčků. A taky „namluvil“ některé z mimoňů.

Mega mimoni 

Bez mimoňů by to nešlo. Malí žlutí rošťáci patří k největším současným hvězdám digitální animace a často si ty nejvtipnější momenty ukradnou pro sebe. Platí to i v novém filmu, ve kterém pět z nich získává superschopnosti.

Dave je najednou dvakrát větší supersilný, Tim se umí natahovat, Jerry dokáže projít zdí (s pořádnou ránou), Gus se umí vznášet a Mel má podobně jako Cyclops z X-Menů místo očí laser. I když jsou tito mimoni najednou mega, pořád zůstávají stejně neschopní jako ostatní popletové z jejich party. Scény, ve kterých leccos zpackají, se dají snadno chápat jako trefná parodie populárních superhrdinů.  

Bude Já, padouch 5 nebo Mimoni 3?

Gruova sympatická rodinka se dále rozrůstá stejně utěšeně jako celá filmová série. Co bude dál? Já, padouch 5? Mimoni 3? Nový film je plný hrdinů, kteří si přímo říkají o vlastní dobrodružství. Jedinou otázkou zůstává, kdo se dočká dříve. Být padouchem s dobrým srdcem se zjevně vyplácí! 

Já, padouch 4

Režie: Chris Renaud, Patrick Delage

Hrají: Jiří Lábus, Veronika Žilková, Jan Vondráček, Anna Mercedes Čtvrtníčková

Premiéra v kinech: 4. července 2024

Padouchové, ze kterých se stali hrdinové:

Pozor spoiler!

Megamysl: Zlý génius stvoří superhrdinu, aby se nenudil a mohl proti němu bojovat. Jenže když se jeho soupeř spustí na scestí, musí sám zachránit ohrožené město.  

Profesor Snape: Nenáviděný učitel ze série s Harrym Potterem vypadá, že je ve službách zapovězeného Pána zla Voldemorta. Ale ve skutečnosti proti němu od začátku tajně bojuje. 

Loki: Thorův nevlastní bratr neúnavně kuje pikle, které dokážou překazit jedině Avengers. Časem se polepší a ve vlastním seriálu se stává jedinou nadějí nejen pro naši realitu. 

Pixely od Pixaru: V hlavě studia, kde je animace legrace

Pixely od Pixaru: V hlavě studia, kde je animace legrace

VIDEO: Jak si natočit film z LEGO kostek? Plus VR a green screen ve Zlíně!

VIDEO: Jak si natočit film z LEGO kostek? Plus VR a green screen ve Zlíně!

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Klíčová slova:
film, mimon, ja padouch, Mimoni, animovaný film
 

Články odjinud