Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!

Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!
Sdílej
 
I v rámci několika desítek až stovek pixelů je možné vystihnout charakter a pohyby postav na scéně. V dalším dílu seriálu návodů Jak dělat pixel art si ukážeme, jak zařídit, aby hlavní hrdina vypadal pořádně!

I v rámci několika desítek až stovek pixelů je možné vystihnout charakter a pohyby postav na scéně. Otevřete si grafický editor www.piskelapp.com, vyberte nástroj pro kreslení pixelů a pojďme na to.

První krok: Začneme s kresbou siluety

Postup je u každé postavy stejný. Začneme s kresbou siluety neboli obrysu postavy. Namalujte ji tak aby měla již daný tvar jako kdybychom malovali jen černobílý obrázek. Zkuste ji namalovat tak aby už ze siluety šlo hezky poznat o jakou postavu se jedná. Můžete si pomoci i předkreslením postavy na čtverečkovaný papír a přenesením pixelů do obrázku. Jestli si nevíte rady, tak zkuste obkreslit mojí postavu. 

Vymaluj si človíčka z pixelů •  archiv autora, Wikipedia

Vymaluj si človíčka

Jakmile máme obrys hotový můžeme začít s vybarvováním. Dobře si rozmyslete, jaké barvy bude vaše postava mít. Rozdělte si je podle prvotních tvarů jako je například hlava, vlasy, barva trička, boty, apod. Pozor, tyhle barvy by se neměly opakovat na pozadí, aby s ním postava nesplývala. Následně doplňte barevné Teď už máme postavu téměř hotovou

Přídej barvy... •  archiv autora, Wikipedia

...a detaily •  archiv autora, Wikipedia

S vlastním životopisem

Když malujeme jakoukoliv postavu nesmíme brát v potaz pouze vzhled ale i osobnost jako takovou. Co má postava ráda, jaké má povolání, její historie, zda je agresivní či nápomocná, apod. Jako například moje postava následující postava.

Vymyslel jsem si pro ni tento  životopis: Pochází z fantaskního kraje a je prokletý temnou silou (svítící oči). Chce se svého prokletí zbavit a proto se naučil pradávného boje s mečem (pozice připravená k boji) aby se postavil svému úhlavnímu nepříteli. Vidíte? Hned je to zajímavější než jen „tenhle chlápek má meč v ruce, protože proto”.

Hrdina musí mít životopis •  archiv autora, Wikipedia

Úkol:

Použijte editor Piskela nakreslete v pixel artu vaše oblíbeného hrdinu. Může být klidně úplně vymyšlený! Pošlete nám vaši tvorbu na adresu mourrison@abicko.cz. Ty nejlepší uveřejníme v ábíčku!

Jak dělat pixel art 1: Pro hry i pro radost

Jak dělat pixel art 1: Pro hry i pro radost

Jak dělat pixel art 2: Základy a první kroky v tečkování

Jak dělat pixel art 2: Základy a první kroky v tečkování

Jak dělat pixel art 3: Kamera a styly

Jak dělat pixel art 3: Kamera a styly

Klíčová slova:
pixel art, Jak dělat pixel art
 

Články odjinud