LEGO Star Wars: Jak přestavět galaxii po 25 letech

LEGO Star Wars: Jak přestavět galaxii po 25 letech
Sdílej
 
Nejznámější stavebnice LEGO převrátila Star Wars naruby. V nové animované komediální mini sérii Jak přestavět galaxii je všechno jinak. Po dvaceti pěti letech od chvíle, kdy vyšel první set s Hvězdnými válkami.

Povstalecké vesmírné stíhačky X-Wing splácané dohromady s imperiálními letouny TIE. Mimozemští medvídci Ewoci jako nemilosrdní lovci lidí. Vader komplet v růžové a Darth Jar Jar!

Ze stavebnice LEGO je nejen možné vytvořit všechno, co člověka napadne. Ale také cokoliv přestavět do úplně jiné podoby. Stačí pustit uzdu fantazii a začnou se dít zvláštní věci. Dokonce i v sáze Star Wars. Nová čtyřdílná animovaná minisérie Přestavba galaxie přináší známé hrdiny a místa v nečekané podobě. 

25 let v galaxii Star Wars z kostek 

První stavebnice LEGO s loděmi, postavičkami a motivy ze Star Wars se objevily na pultech obchodů v roce 1999, v době premiéry filmu Epizoda I – Skrytá hrozba. Od té doby se staly samostatným fenoménem. Zaměřují se na malé i dospělé.

Falcon má rozměry 83 x 60 cm a skládá se z 7 541 kostek •  LEGO

Jsou mezi nimi největší a nejdražší modely (podívejte se dolů pod článek), často vzácné a vydražené za rekordní částky. Během minulého čtvrtstoletí vyšlo skoro tisíc různých setů a 1389 variant minifigurek. To už je pořádná sbírka! Co by se stalo, kdyby se nějakým nedopatřením rozsypala a kostky se promíchaly?

Rozházené Hvězdné války

Je to nešťastná náhoda, ale co naplat! Obyčejný pasáček nerfů jménem Sig našel v tajném chrámu rytířů Jedi mocný artefakt známý jako Základní kámen a převrátil vzhůru nohama celou galaxii. Známí a oblíbení bojovníci na straně Dobra jsou najednou zlí. Padouši jsou naopak hodní. Jediný Sig si pamatuje, jak to bylo dříve. Co s tím udělá?

LEGO Star Wars: Přestavba galaxie je zvláštní dobrodružství plné nečekaných překvapení, ve kterém se Sig musí stát hrdinou a znovu poskládat všechny rozházené kousky – a kostky. 

Zábava na prvním místě

Minisérie Přestavba galaxie vychází z dlouholeté tradice krátkých animáků LEGO Star Wars, kterým předcházely povedené a velmi úspěšné videohry kombinující LEGO a filmové motivy.

Zápletka navíc lehce připomíná několik let starý seriál Dobrodružství Freemakerů. Jeho mladí hrdinové sbírali kdejaký kosmický šrot, ze kterého stavěli nejrůznější fantastické vesmírné dopravní prostředky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud