Jak dělat pixel art 6: Fantasy z pixelů

Jak dělat pixel art 6: Fantasy z pixelů
Sdílej
 
Fantasy je jedním z nejoblíbenějších žánrů. Určitě vás napadne spousta filmů, seriálů, knížek i komiksů od Pána prstenů po krále Artuše. Ale co fantasy z pixelů?

V současnosti je žánr fantasy a s ním spojená témata zcela zažité. Když se řekne například středověká fantasy, tak každého z nás napadne nespočet her, filmů a knížek. Některé jsou krásně pohádkově barevné, jiné nejsou ani z naší planety a další jsou spíš temnějšího rázu a tak podobně.

My se podíváme právě na klasickou středověkou fantasy, pod kterou se řadí například Pán prstenů, Hobit, Zaklínač nebo i legenda o králi Artušovi

Výběr palety

Připravte si paletu s desaturovanými barvami (tedy s takovými, které nejsou příliš výrazné). Výrazné barvy přidávají „veselost” do obrázků a my chceme docílit dojmu spíše chmurného středověku.

Krajina pro temnou fantasy, jak si ji představuje pixel artista Karel Matějka (Bzzzt) •  Archiv autora, Freepik.com

Na pozadí vyberte nevýrazné barvy, které nebudou kolidovat s barvami předmětů a postav v popředí, ale zároveň s nimi nebudou splývat. V mém případě jsem zvolil modrou až šedo-modrou. Jako hlavní barevnou tématiku pro scénu jsem si vybral šedivou (pro kámen a železo) a hnědou (pro dřevo). 

Stavba hradu

Kamenný či zděný hrad můžeme ozdobit dřevěnými sloupy a také vlajkami a prapory. Abych zachoval pochmurnou atmosféru, zvolil jsem nahnědlou barvu vlajek místo sytě modré či červené. 

Pixel art ve stylu fantasy •  Archiv autora, Freepik.com

Rytíř v příběhu

Našeho hrdinského rytíře jsem namaloval ve stejných barvách jako je hrad a vlajky a přidal jsem mu dřevěný štít aby na jeho železné zbroji pěkně vynikal. A nakonec jsem do pozadí přidal všelijaké drobné detaily aby naši scénu udělali zajímavější. Havrani přidávají naši kýženou atmosféru pochmurnosti, a bedny se zbraněmi dávají najevo, že se v našem příběhu něco chystá.

Pixel art od vás:

Lukáš nám poslal svůj pixel art, který vyrobil podle našeho seriálu •  Lukáš

Lukáš nám poslal svůj pixelart, který vyrobil podle našeho seriálu. Na obrázku je postava, která byla v seriálu jako předloha, Lukášův mladší brácha, který hraje fotbal a Ken Kaneki z mangy Tokijský ghúl. Pošlete nám také vaše pixelartové ilustrace!

Úkol:

V editoru Piskel (www.piskelapp.com) naskreslete fantasy scénu, ve které rytíř z naší ilustrace zápolí s fantasy příšerou (nebo jiným rytířem). Výsledek nám pošlete na adresu mourrison@abicko.cz. Ty nejlepší uveřejníme v ábíčku!

Jak dělat pixel art 5: Jak vytvořit pozadí scény

Jak dělat pixel art 5: Jak vytvořit pozadí scény

Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!

Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!

Jak dělat pixel art 3: Kamera a styly

Jak dělat pixel art 3: Kamera a styly

 

Články odjinud