Transformers Jedna nebo nula? Po 70 letech jsme na začátku

Transformers Jedna nebo nula? Po 70 letech jsme na začátku
Sdílej
 
Premiéra nového animovaného filmu Transformers Jedna je spojená s oslavou 70. letého výročí, která probíhá i online. Podívejte na video.

Auta, stíhačky i motorky se už několik desetiletí transformují do různých, dokonce i zvířecích nebo dinosauřích tvarů. Ale až teď na sebe berou podobu prvního celovečerního digitálně animovaného filmu. Transformers Jedna je zábavný příběh plný akce a vtipů o tom, jak se ošklivě zvrtlo kamarádství mezi mladými mimozemskými roboty. 

Transformers jsou vytuňené hračky

Transformers vyjeli do akce již v roce 1984. Na začátku byly hračky. Myšlenka na stejnojmenný kreslený seriál vznikla jako odpověď na otázku, jak je prodat dětem. Dobře promyšlená reklamní strategie vedla ke zrodu obrovského fenoménu popkultury.

Upoutávka na Transformers s českým dabingem:

Jména jako Optimus Prime, Megatron nebo Bumblebee jsou známá po celém světě, protože zazněla ve více než čtyř desítkách dalších filmů, seriálu i počítačových her. Transformers postupně vytúrovaly tržby na vytuněných 30 miliard dolarů a zaparkovali mezi nejúspěšnější mediální značky všech dob. 

Kapitola Jedna

Možná znáte poslední seriály Války o Cybetron nebo Pozemská jiskra, ale určitě jste viděli aspoň jeden díl z hrané filmové série. Do stejné ságy zapadá děj novinky Transformers Jedna, i když je animovaná.

Upoutávka na Transformers s českými titulky:

Hlavními hrdiny této první kapitoly jsou budoucí úhlavní nepřátelé Optimus a Megatron. Dospívající roboti se teprve musí naučit transformovat, zatím se ještě kamarádí, a dokonce mají jiná jména – Orion Pax a D-16.

Upoutávky slibují hodně. Režisér filmu Josh Cooley navíc dostal Oscara za Toy Story 4: Příběh hraček a je podepsán i pod scénářem oblíbeného důmyslného animáku V hlavě. 

Transformers slaví 70 let i online!

Oblíbení „roboti v utajení“ přidávají další nové přestrojení. Protože právě slaví 40. výročí, je nový animák prošpikovaný odkazy pro fanoušky. Nedělejte si hlavu, jestli je všechny neodhalíte.

Dlouhou historii Transformers a mnoho jejich verzí krásně shrnuje také oslavné čtyřminutové video od japonského anime studia Trigger. Mrkněte nahoru.

Transformers Jedna

PŮVODNÍ NÁZEV: Transformers One

REŽIE: Josh Cooley

HRAJÍ: Jiří Krejčí, Ondřej Brousek, Filip Tomsa, Jitka Moučková, Jan Šťastný

PREMIÉRA: 10. října 2024

Rozzum v divočině: Čím se nový animák inspiruje v Česku?

Rozzum v divočině: Čím se nový animák inspiruje v Česku?

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Batman jako malovaný: Jak vypadá temnota plná barev?

Batman jako malovaný: Jak vypadá temnota plná barev?

 

Články odjinud