Nej Lego v říjnu: Star Wars, Fortnite a Wednesday

Nej Lego v říjnu: Star Wars, Fortnite a Wednesday
Sdílej
 
V říjnu vychází Lego sety, které se rychle zařadí k nejlepším hračkám. Mezi novinkami je největší stavebnice Star Wars v poslední době i dlouho očekávaný Fortnite. Místo oblíbeného Harryho Pottera přichází Wednesday. A co ještě? Podívejte se.

Největší a nejdražší Lego Star Wars:

Jabbův nákladní člun

  • Lego Star Wars Ultimate Collector Series Jabba’s Sail Barge (75397)

Letos uběhlo 25 let od vydání první stavebnice Lego s tématem Star Wars. Hvězdné války jsou sice ještě starší, ale čtvrt století je dostatečně úctyhodné a pěkně kulaťoučké výročí, aby to byl důvod k pořádně velkým oslavám.

A tím velkým myslíme největším - v podobě největšího Lego setu se Star Wars za poslední dobu. Jabbův člun ze začátku filmu Návrat Jediů se skládá z 3942 kostek a patří k němu 11 mini figurek. Mezi nimi nechybí kromě samotného Jabby ani princezna Leia nebo droidi R2-D2 a Threepio. Oficiální web nabízí stavebnici za 12 399, takže je taky nejdražším Legem vydaným v říjnu.

Nejlevnější Lego v říjnu je Fortnite!

  • Durrr Burger (77070)

  • Supply Llama (77071)

  • Peely Bone (77072)

  • Battle Bus (77073)

Dlouho očekávané spojení stavebnice Lego se hrou Fortnite je tady. Battle Royale už se nemusí odehrávat jen online, přestřelky můžou propuknout i u vás doma na koberci! Do prodeje jdou čtyři sety inspirované nejoblíbenějším herním módem s tak dobře známými videoherními ikonami jako jsou Durrr Burger, Supply Llama, Peely Bone a Battle Bus - narvaný postavičkami z Fortnite.

Durrr Burger je nejlevnější říjnové Lego, na oficiálním e-shopu stojí plus minus jako běžný hambáč.

Lego místo Harryho Pottera?

Wednesday Adamsová, Enid a jejich pokoj

  • Brickheadz Wednesday and Enid (40750)

  • Wednesday Addams Figure (76780)

  • Wednesday and Enid’s Dorm Room (76781)

Halloween je za dveřmi a Lego nepřechází nejstrašidelnější období v roce bez povšimnutí. V řadách Lego Friends a Brickheadz vydává několik setů zaměřených na seriál Wednesday. Svéráznou dospívající dívku z Addamsovy rodiny někteří vidí jako náhradnici legendárního Harryho Pottera. Ale není pravděpodobně, že by si její stavebnice vydobyly větší popularitu.

Mimochodem, pokračování seriálu se právě natáčí, znovu na něm pracuje režisér Tim Burton (Batman sem vrací, Střihoruký Edward, Mrtvá nevěsta, Brankenweenie) a bude online na streamu v roce 2025.

Batman v Batmobilu z klasického TV seriálu

  • Lego Batman Classic TV Series Batmobile (76328)

Lego Batman má v redakci ábíčka vyhrazeno vlastní parkovací místo a nenašli byste u nás nikoho, kdo by nechtěl navštívit jeho jeskyni. Stejně tak si myslíme, že Batmobil je zkrátka nádherná hračka.

Ale tenhle nový z kostek Lego vypadá jinak, než verze, které si pamatujete z moderní éry filmových superhrdinů. Auto z klasického pestrobarevného humorného televizního seriálu (ještě staršího než animovaný Batman) je řádně okouzlující bourák. Dali byste si s ním závod?

Hvězdné války s Lego podruhé

  • Imperiální výsadková loď vs. povstalecký průzkumný spídr (40755)

Lego Star Wars Imperial Dropship vs Rebel Scout Speeder •  Lego

Druhé zářijové Lego Star Wars je podstatně menší, zato vyzbrojené cennými mini figurkami! Stavebnice nazvaná Imperiální výsadková loď vs. povstalecký průzkumný spídr je set dvou dopravních prostředků z Hvězdných válek. Kromě tři povstaleckých bojovníků a stejného počtu imperiálních vojáků nechybí ani bonus k 25. výročí Legos Star Wars: Legendární růžový astromech R2-QT, poprvé uvedený v Lego podobě.

Mona Lisa: Obraz z Louvre přímo doma

  • Lego Art Mona Lisa (31213)

Lego Art Mona Lisa •  Lego

Jeden z nejznámějších a nejslavnějších obrazů v dějinách umění je teď hranatější, než jak byste ho našli v encyklopediích. Kráska Mona Lisa, již namaloval renesanční génius a vynálezce Leonardo da Vinci, se stala novým přírůstkem do řady Lego Art. Součástí setu je největší počet zlatých kostiček, které kdy Lego nasypalo do jedné krabice. Proč? Přece na rám obrazu!

LEGO NASA Artemis SLS: Testovali jsme novou stavebnici

LEGO NASA Artemis SLS: Testovali jsme novou stavebnici

LEGO Dungeons & Dragons: Vyzkoušeli jsme stavebnici, s níž zažiješ dobrodružství!

LEGO Dungeons & Dragons: Vyzkoušeli jsme stavebnici, s níž zažiješ dobrodružství!

LEGO sbírka hmyzu: Vyzkoušeli jsme stavebnici havěti, co neulétne

LEGO sbírka hmyzu: Vyzkoušeli jsme stavebnici havěti, co neulétne

 

Články odjinud