Jak dělat pixel art 7: Sci-fi jak má být!

Jak dělat pixel art 7: Sci-fi jak má být!
Sdílej
 
Existuje plno technik a druhů futuristické estetiky a ve finále záleží jenom na nás, co si vybereme. Nicméně existuje pár způsobů a triků, jak svoji sci-fi estetiku zajistit v jakémkoli provedení.

Dobrodružství začíná

Našedlé nevýrazné kovové, případně rezavé barvy a vedle nich výrazná světla a neonové barvy (červená, zelená, modrá, tyrkysová atp.) jsou skvělé kombinace jak zvýraznit atmosféru vesmírného dobrodružství. Můžete to zkusit ale i obráceně jako na našem obrázku.

Dobrodružství začíná •  Archiv autora, Freepik.com

Jdeme na mimozemšťana

K vesmíru a futuristice samozřejmě patří i mimozemšťani, mutanti a roboti. Dobrá zpráva je, že tím, že jsou to vymyšlené postavy, můžeme si je namalovat úplně, jak chceme. Je jenom na nás jestli náš mimozemšťan bude mít červenou kůži, deset očí nebo tři hlavy. To je na sci-fi (ale i fantasy) krásné: Neexistují žádné hranice.

Sci-fi místnost v pixel artu •  Archiv autora, Freepik.com

Stejně jako s prostředím je dobré kombinovat nevýrazné barvy s těmi neonovými. Takže například můžeme udělat mimozemšťanovu barvu sytě zelenou a jeho brnění, či oblek může být šedý či světle hnědý. Krásně tak zvýrazníme nezemské rysy a divákovi bude hned jasné, že se nejedná o člověka.

Hrdina do vesmíru

Krom toho, že postava bude mít obyčejné lidské rysy, tak přidáme speciální detaily na jeho oblek, abychom dali najevo, že se jedná o člověka ve vesmíru či v daleké budoucnosti. Můžeme přidat třeba kyslíkovou nádrž na zádech, dráty a trubičky vedoucí z helmy nebo opět neonové prvky na obleku. Podívejte se na zářící hruď Iron Mana – o tom tu mluvím.

Hrdina do vesmíru •  Archiv autora, Freepik.com

Pixel art od vás:

Minule jsme si ukázali, jak pomocí pixelů nakreslit rytíře ve středověké fantasy. A co by to bylo za fantasy, kdyby v ní chyběl drak! A přesně to si myslí Hugo, který nám poslal ukázku své práce, ve které reka bez bázně a hany postavil na lávové bojiště proti drakovi. Krásná práce, Hugo! Děkujeme! Pošlete nám také vaše pixelartové ilustrace!

Hugo nám poslal ukázku své práce •  Hugo

Úkol:

V editoru Piskel (www.piskelapp.com) připravte scénu, na které odvážný kosmonaut zažívá pořádné dobrodružství. Může to být na palubě jeho lodi (třeba na chodbě nebo ve strojovně), ale klidně i na neznámé planetě, kterou objevuje se svým oblíbeným robotem. Výsledek nám pošlete na adresu mourrison@abicko.cz. Ty nejlepší uveřejníme v ábíčku!

Jak dělat pixel art 6: Fantasy z pixelů

Jak dělat pixel art 6: Fantasy z pixelů

Jak dělat pixel art 5: Jak vytvořit pozadí scény

Jak dělat pixel art 5: Jak vytvořit pozadí scény

Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!

Jak dělat pixel art 4: Postavy a jejich pozice - Hlavní hrdina musí pořádně vypadat!

 

 

Články odjinud