Nová česká hra Medieval hledá alfa testery

Nová česká hra Medieval hledá alfa testery
Sdílej
 
Nová česká geolokační hra Medieval Uprising, která vás postaví do role husitského vojevůdce právě vychází v otevřené alfa verzi a hledá testery.

V hodinách dějepisu nás učili, že husité se semknuli jakožto hrdinové z řad běžných obyvatel, aby porazili zvrácenou a hamižnou církev. Každá válka si ale vybírá svou daň, a husité ve skutečnosti nebyli takoví klaďasové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Málokdo by věřil, že římští žoldnéři utíkali před zpěvem „Kdož sú boží bojovníci?” skutečně jenom kvůli slabému přesvědčení o své pravdě.

Medieval: Uprising vás posadí do pozice husitského vojevůdce, který cestuje válkou zpustošenou krajinou. Do alfa testování se můžete zapojit na Discordu.

Jako válečník se setkáte s běžnými obyvateli a jejich obtížemi. V různorodých situacích se pak musíte rozhodnout, zda se například s hladovějící vesnicí podělíte o své zásoby, ponecháte ji napospas jejímu osudu… nebo jim nemilosrdně zabavíte majetek ve jménu vyššího dobra. Na hráče čeká celá řada interakcí s NPC. Nejednou však dojde k násilnému střetu a vy budete nuceni ukázat své vůdcovské schopnosti ve strategických bojích. Tehdy vám pomohou jednotky, které při cestách přivede na svou stranu. Ty si postupem hrou můžete vycvičit do svého vysněného týmu.

Foto:  Medieval: Uprising

Medieval: Uprising kombinuje prvky z různých žánrů, aby nabídla jedinečný zážitek. Zaprvé, jedná se o geolokační hru – pokud chce tedy hráč navštívit nějakou lokaci ve svém okolí, musí k ní dojít ve skutečném světě. Na mapě může navštívit kostely či kovárny, které mu pomohou zvýšit morálku či posílit zbraně jeho vojáků.

Náhodně generované lokace úkolů a interakcí ho pak motivují navštěvovat nová místa a objevovat je z jiných úhlů. Dalším důležitým prvkem je deckbuilding. Každá jednotka má přiřazenou kartu a hráč si své vojáky vybírá do pomyslného „balíčku”.

Sbíráním karet a jejich následným výcvikem se pak mohou podle hráčova přání jednotky specializovat. Z mladého pážete se může stát nezlomný obrněnec či vychytralý alchymista. Svou taktiku si hráči přizpůsobí i zbraněmi, které jednotkám přiřadí. Samotné střety mezi hráči či boje proti počítači pak probíhají na šachovnici, díky vysokému množství kombinací jednotek a zbraní je však téměř jasné, že žádné dva střety nebudou vždy úplně stejné.

Medieval vstoupilo do otevřené alfa verze a právě hledá testery. Můžete se přidat do jejich komunity na Discordu a svým testováním pomoci formovat samotnou hru.  Více informací se dozvíte na webu medieval.wtf.

Foto:  Medieval: Uprising

Klíčová slova:
prclanek
 

Články odjinud