Nákupy na čínských e-shopech v češtině: ano, nebo ne?

Nákupy na čínských e-shopech v češtině: ano, nebo ne?
Sdílej
 
S rozvojem technologií se nákupy přes internet staly běžnou součástí života. Snadno a rychle se objedná vše, ať už jde o oblečení, nábytek nebo jídlo, a to dokonce z druhého konce světa. Na oblíbenosti získávají platformy, jako jsou Shein nebo Temu, které zákazníky lákají především na (až podezřele) nízké pořizovací ceny produktů.

Pro nalákání a zpříjemnění nakupování čínské e-shopy v češtině využívají lokalizaci. To znamená, že orientace v nabídce bude pro zákazníky jednodušší díky českým popiskům a přepočtu cen na českou korunu. 

Nízká cena ještě neznamená výhodný nákup

Nabídky obchodů jsou často za velmi nízké ceny. Zákazníci mají pocit, že je všechno zboží dostupné. Je však třeba brát v úvahu i nevýhody čínských e-shopů.

• Kvalita zboží: Reálný vzhled a kvalita zboží nemusí odpovídat popisu nebo fotografiím na webu.

• Dodací doba: Protože zboží cestuje z Číny, dodání trvá 7 až 20 dnů, případně několik týdnů.

• Reálná cena: Čínské e-shopy sice nabízejí dopravu zdarma, avšak v některých případech je nutné zaplatit clo nebo DPH. Výsledná cena laciného produktu se kvůli tomu prodraží.

• Reklamace zboží: Zboží, se kterým zákazníci nejsou spokojeni, lze vrátit. Proces reklamace zboží nebo žádost o vrácení peněz je problematická, zdlouhavá a mnoho lidí ho raději vzdá.

Aby se zákazníci vyhnuli nevýhodám čínských e-shopů, je důležité vždy pečlivě číst recenze jiných zákazníků. Obezřetnost při výběru zboží ušetří jak čas, tak nervy a peníze.

Nejoblíbenější platformy s čínským zbožím a doprava do ČR

Do povědomí českých zákazníků se dostávají dvě jména – Temu a Shein. Shein se stal velmi populárním mezi českými zákazníky, a to jak díky své rozmanité nabídce módních kousků, tak díky výhodným možnostem dopravy do ČR. Pokud zákazníci plánují nákup, je důležité vědět, jak funguje Shein doprava do ČR.

• Standardní doprava

• Expresní doprava

Platforma často nabízí Shein dopravy do ČR zdarma nebo se slevou, díky čemuž se sníží náklady za poštovné.

Na druhé straně Temu teprve získává oblibu mezi českými zákazníky. Pro ušetření ještě větších částek stejně jako Shein nabízí i Temu slevový kód, který je určen především pro nové zákazníky nebo je k dispozici v rámci speciálních akcí. Sledování aktuálních nabídek a získání Temu slevového kódu zpříjemní celý nákup.

Čínské e-shopy v češtině představují riziko pro zákazníka, a tak je důležité neopomenout recenze Shein a Temu. Čtení recenzí od ostatních zákazníků poskytne cenné informace o kvalitě zboží i velikostech a zkušenostech s doručením. Hodnocení a recenze Shein či Temu pomohou vyvarovat se nepříjemných překvapení.

Klíčová slova:
prclanek
 

Články odjinud