Osidlení Marsu: Dokončení projektu!!!

Osidlení Marsu: Dokončení projektu!!!
Sdílej
 
Projekt Osídlení Marsu spěje ke zdárnému konci.

MEZIPLANETÁRNÍ LOĎ

Po roce 2000 se v Evropě, v Rusku i v USA objevily návrhy nových kosmických lodí pro let na Měsíc i na Mars. Zároveň měly být nástupci současných raketoplánů. Protože technologické zadání bylo podobné a protože fyzika platí všude stejně, jsou si i výsledné projekty velmi blízké. Jediný stroj, který byl skutečně postaven, je ruský Kliper, ostatní zůstaly pouze jako projekty. Nikdy ovšem do vesmíru nevzlétl, v současné době je vystaven v muzeu kosmických letů. Protože se jednalo o velmi zajímavé stroje, nabízíme vám 3D model inspirovaný těmito projekty. Loď, která poletí na Mars, má tři části. Návratový raketoplán, obytnou sekci a motory. Není to však nic podobného tomu, co známe ze sci-fi filmů. Žádné vysoké stropy a dlouhé chodby. Prostoty budou velmi stísněné, místa bude málo a na posádku tvořenou dvěma muži budou kladeny vysoké nároky. Mise samotná potrvá asi dva roky a poletí jenom ti nejlepší z nejlepších.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte.

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte trup raketoplánu 1. Příď 2 přilepte na díl 1. Slepte kabinu 3 a přilepte ji k dílům 1 a 2. Slepte křídla 4, 5 a nalepte je z boku na díl 1. Směrovky 6, 7 nalepte na díly 4, 5. Motory raketoplánu 8, nalepte zespoda na díl 1. Stabilizační lišty 9, 10 nalepte na díl 8.

2. Slepte obytnou část 11 a přilepte ji k dílu 1. Přístrojovou část 12 a satelit 13 přilepte na díl 11.

3. Slepte motorovou část 14. Na dílech 11 a 14 zkontrolujte, zda máte správně umístěna červená a zelená poziční světla. Nyní díl 14 přilepte k dílu 11. Stabilizační trysky 15 (4x) přilepte na díl 14. Hlavní trysky 16 (2x) nalepte rovněž na díl 14.

4. Ti z vás, kteří mají postavenou vesmírnou stanici a její rozšíření, přiloží model kosmické lodě do parkovacích kleští. Pokud stanici nemáte, můžete si model vystavit samostatně.

 

Osídlení Marsu: Elektrárna Solarus, letové středisko a spojovací chodba

Osídlení Marsu: Elektrárna Solarus, letové středisko a spojovací chodba

Osídlení Marsu: Spojovací těleso a chodba

Osídlení Marsu: Spojovací těleso a chodba

Klíčová slova:
mars, vystrihovanka, osidleni